28Març2023

Les obres per recuperar les antigues escoles de Pessonada surten a licitació

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha anunciat la licitació de les obres per a la recuperació de les antigues escoles de Pessonada. El nou edifici acollirà el Centre Boumort, un centre d’interpretació de la natura i d’espais de memòria pressupostat en 236.304,15 euros. Aquesta acció s’emmarca dins l’operació “Foment del Patrimoni natural d’interès turístic del Pallars Jussà”, i està cofinançada entre els fons FEDER, l’Ajuntament de Conca de Dalt i la Diputació de Lleida.

Es preveu que les obres es duguin a terme en un període de quatre mesos i consistiran exclusivament a la rehabilitació de l’edifici amb la reconstrucció total del teulat i la reforma dels interiors i de les façanes. Les empreses que vulguin optar a aquesta adjudicació tenen fins el 14/08/22 per presentar les seves ofertes econòmiques.

El Centre Boumort vol convertir-se en la porta d’entrada a la reserva de Boumort que ara mateix no compta amb cap espai d’interpretatiu dins de les 7.934 hectàrees que té al Pallars Jussà. Aquesta iniciativa formarà part del conjunt de centres de divulgació de la comarca que ofereixen activitats lligades a l’entorn natural i social més pròxim i treballarà de forma conjunta amb l’Epicentre, el centre de Visitants del Geoparc Orígens, el Museu dels Dinosaures d’Isona i l’Estació de natura i esports del Pirineu.

Gràcies al seu emplaçament serà un espai cívic per a la seva població i un punt d’observació directa de les cingleres de Pessonada. Donarà d’atenció, informació i guiatge als visitants; també comptarà amb un espai expositiu dels principals valors i recursos de l’espai natural. A més, s’hi organitzaran activitats lúdiques i d’educació ambiental.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.