31Març2023

El Servei LGBTI del Jussà augmenta el nombre de persones usuàries i commemora el dia de l’Orgull

El Servei d’Atenció Integral del Pallars Jussà ha commemorat aquesta setmana el dia de l’Orgull LGBTI+, coincidint amb un any en el que ha augmentat el nombre de persones usuàries al servei, fet que posa de manifest la incidència de les polítiques públiques que es venen desenvolupant en matèria d’igualtat a la comarca .
L’augment d’aquestes es centra en especial en les persones que sol·liciten el tràmit del canvi de nom a la targeta sanitària del Catsalut, en l’atenció i acompanyament de les persones trans*en els processos de trànsit i la demanda d’informació que respon a necessitats relatives a la diversitat sexo afectiva i de gènere i familiar.

El vicepresident segon del Consell Comarcal, Martí Cardona, ha assenyalat que el desplegament de les polítiques públiques en matèria lgbti+ suposa un salt endavant en la plena garantia de drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals així com en l’eradicació de conductes  discriminatòries, violentes o lgbtifòbiques a la comarca.

Un any més doncs coincidint amb la commemoració del dia de l’Orgull s’han celebrat diferents actes per tal de seguir visibilitzant aquesta efemèride. Dilluns a la tarda va tenir lloc la lectura de contes infantils “Som de Colors”, que es va realitzar en col·laboració amb la entitat Xarxa Tremp i l’Ajuntament de Tremp, contant amb la participació d’unes quaranta persones. A més,  l’Epicentre de Tremp ha acollit l’estrena d’un espot publicitari que es difondrà a través de les xarxes del Consell Comarcal i que reivindica la llibertat de ser i estimar a qui es vulgui i com es vulgui, acompanyat de la lectura del manifest institucional.

També en diversos municipis i espais públics es visualitzarà la bandera lgbti+, com és el cas de Tremp que l’ha ubicat a una de les rotondes d’entrada al poble. 

Des de la xarxa SAI  també es despleguen  actuacions  de sensibilització a la població i de formació a professionals i entitats pel que respecta a la diversitat d’orientació sexual i identitat del gènere així com de la prevenció de la lgbtifòbia a tota Catalunya.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.